V rámci výzkumného programu Strategie AV21 Potraviny pro budoucnost pořádá Sociologický ústav Akademie věd v pondělí 24. 10. 2022 v Praze (budova AV ČR, Národní 3, konferenční sál 206) konferenci s názvem Potravinový odpad: monitoring, prevence a příklady dobré praxe.
Potravinové ztráty v procesu výroby, nebo potravinový odpad na úrovni spotřeby (v prodejním řetezci nebo u konečných spotřebitelů) vede až 1,3 miliardám tun nevyužitých potravin v hodnotě přibližně 1 bilionu dolarů.
Dle OSN je až 17% jídla dostupného v obchodech, domácnostech a restauracích vyhozeno, aniž by bylo nějak zpracováno nebo konzumováno. Největší podíl potravinového odpadu, až 61%, vzniká u jednotlivců v domácnostech. Každý z nás tak může změnou svého chování přispět k řešení tohoto problému.
Konference bude zaměřena právě na problematiku potravinového odpadu - monitoring, prevenci a příklady dobré praxe
Program konference a abstrakty jednotlivých příspěvků naleznete na stránkách akce AV ČR.
Pokud Vás téma zajímá, máte možnost zdarma se zúčastnit. Registrace nutná prostřednictvím formuláře do 20. 10. 2022