Pozvánka na konferenci POTRAVINOVÝ ODPAD

V rámci výzkumného programu Strategie AV21 Potraviny pro budoucnost pořádá Sociologický ústav Akademie věd v pondělí 24. 10. 2022 v Praze (budova AV ČR, Národní 3, konferenční sál 206) konferenci s názvem Potravinový odpad: monitoring, prevence a příklady dobré praxe.

Potravinové ztráty v procesu výroby, nebo potravinový odpad na úrovni spotřeby (v prodejním řetezci nebo u konečných spotřebitelů) vede až 1,3 miliardám tun nevyužitých potravin v hodnotě přibližně 1 bilionu dolarů.
Dle OSN je až 17% jídla dostupného v obchodech, domácnostech a restauracích vyhozeno, aniž by bylo nějak zpracováno nebo konzumováno. Největší podíl potravinového odpadu, až 61%, vzniká u jednotlivců v domácnostech. Každý z nás tak může změnou svého chování přispět k řešení tohoto problému.

Konference bude zaměřena právě na problematiku potravinového odpadu - monitoring, prevenci a příklady dobré praxe

Program konference a abstrakty jednotlivých příspěvků naleznete na stránkách akce AV ČR.

Pokud Vás téma zajímá, máte možnost zdarma se zúčastnit. Registrace nutná prostřednictvím formuláře do 20. 10. 2022

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.