ČZU vydala CSR report 2020

Odpovědnost vůči okolí a společnosti (CSR), ochrana životního prostředí a prosazování principů udržitelného rozvoje jsou prioritami, jimž ČZU v Praze podřizuje veškeré aktivity. V tomto duchu také vychovává své studenty. Rozsah činností týkajících se společenské odpovědnosti každoročně reflektuje v souhrnné zprávě, tzv. CSR Reportu.

V posledních letech je ČZU hodnocena jako nejudržitelnější univerzita v Česku. Figuruje na předních místech mezinárodních žebříčků v oblasti CSR a udržitelného rozvoje (např. UI Green Metric World University Rankings). Za své snahy získala univerzita prestižní ocenění Společensky odpovědná organizace II. stupně od Ministerstva práce a obchodu a mezinárodní ocenění Evropské nadace pro management kvality Committed to Sustainability.

„Naší ambicí je být předním představitelem akademického světa v prosazování principů udržitelnosti v oblasti vzdělávání, vědy a výzkumu i společenského působení. Abychom tohoto cíle dosáhli, přistupujeme k tématu udržitelného rozvoje systematicky a pravidelně jeho řízení kontrolujeme, reportujeme a inovujeme. Na základě inovativních diverzifikovaných studijních programů, rozvinutých forem výzkumu, jedinečného areálu a s důrazem na společenskou odpovědnost ČZU vzdělává studentky a studenty tak, aby společně přispívali k udržitelnosti a kvalitnímu prostředí pro život doma i v zahraničí,“ říká prorektor pro kvalitu vzdělávání a tvůrčí činnosti doc. Petr Valášek.

Každý rok ČZU v Praze vydává CSR Report, ve kterém reflektuje rozsah svých činností v oblasti společenské odpovědnosti a udržitelnosti. Tento druh nefinančního reportingu je důležitým ukazatelem výkonnosti každé organizace.

CSR Report za rok 2020 shrnuje, jak univerzita z hlediska udržitelnosti koordinovala vzdělávací a tvůrčí činnost, strategické řízení i samotný provoz kampusu. Reflektuje zejména práci v oblasti strategického řízení a koordinaci CSR. Zahrnuje zásadní aktivity, realizované v duchu hodnot společensky odpovědného chování jednotlivých fakult a dalších univerzitních pracovišť.

V CSR REPORTU 2020 se mimo jiné dočtete:

  •               Jak si ČZU vede v rámci udržitelnosti ve světovém srovnání.
  •               Jak se ČZU daří propojovat výuku s tématy společenské odpovědnosti a udržitelnosti.
  •               Jak ČZU pečuje o své zaměstnance.
  •               Jaké zelené technologie v kampusu najdete.
  •               Jak se v kampusu zadržuje a následně využívá voda.
  •               Kolik kilogramů plastů se ušetřilo díky využívání vodních pítek Filtermac.
  •               Jak pracují studentské spolky, které se zasazují o ekologičtější provoz kampusu

a mnoho dalšího.

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.