ČZU Campus Sustainability Challenge 2021

„Změňte kampus ČZU i svět k lepšímu!“

ČZU vyhlašuje ČZU Campus Sustainability Challenge 2021, jejímž cílem je rozšířit principy udržitelného rozvoje mezi zaměstnance a studenty ČZU.

Naše planeta se potýká s velkými sociálními, ekonomickými i environmentálními problémy. V roce 2015 přijali všechny státy OSN 17 cílů udržitelného rozvoje (Sustainable Development Goals – SDGs), které mají tyto problémy do roku 2030 eliminovat. Hlavním smyslem SDGs je, aby všichni lidé mohli žít důstojný život bez chudoby, hladu a nerovnosti, a mohli plně rozvinout svůj potenciál. SDGs přinášejí plán vedoucí k ochraně naší planety před změnou klimatu a spoustě dalšího. Abychom SDGs naplnili, musí svým dílem přispět nejen jednotlivé vlády států OSN, ale i my všichni. ČZU aktivně přispívá k naplňování všech cílů udržitelného rozvoje OSN a ráda by k tomu motivovala také své studenty.

Dokážete si představit projekt, který směřuje k naplňování cílů udržitelného rozvoje a zároveň zlepší život v kampusu ČZU? Tak neváhejte a přihlaste Váš projekt do soutěže ČZU Campus Sustainability Challenge 2021 a vyhrajte možnost Váš projekt realizovat.

Jak má projekt vypadat?

Hledáme inovativní nápady, které zvýší pozitivní dopad fungování kampusu ČZU nebo rozšíří odpovědné chování mezi zaměstnanci a studenty ČZU. Celkový dopad projektu by měl zlepšovat život v kampusu a současně naplňovat některý z cílů udržitelného rozvoje OSN. Můžete si zvolit jeden cíl udržitelného rozvoje nebo se zaměřit na více cílů na jednou. Je na Vás, zda se budete zabývat sociální, ekonomickou nebo environmentální oblastí udržitelného rozvoje.

Zjistěte aktuální situaci v kampusu ČZU a podle ní si specifikujte cíl a připravte plán, jak ho dosáhnout. Zamyslete se nad riziky a možnými překážkami, které mohou ohrozit realizaci projektu. Udělejte průzkum trhu a navrhněte reálný rozpočet.

Hlavními kritérii pro výběr vítězných projektů jsou:

  • Přínos pro lepší život v kampusu.
  • Míra naplnění SDGs.
  • Pravděpodobnost úspěšné realizace.
  • Udržitelnost projektu v následujících letech.
  • Účelnost vynaložených finančních prostředků.

Pravidla soutěže:

  • Návrhy projektů mohou přihlašovat týmy nebo jednotlivci z řad studentů ČZU všech typů a forem studia. Součástí týmu, ve kterém je minimálně 1 student, mohou být i zaměstnanci ČZU. Počet členů týmu není jinak omezen.
  • Úspěšné týmy budou pozvány na osobní (nebo online) prezentaci návrhů svých projektů.
  • Odborná komise na základě prezentace a pravidel soutěže vybere vítězné projekty.
  • Vítězné projekty musí být realizovány v období květen–listopad 2021.
  • Pro realizaci projektů je alokováno 60 000 Kč. Financováno může být více projektů s nižšími rozpočty. Rozpočet jednoho projektu nesmí přesahovat 60 000 Kč. V rozpočtu musejí být zahrnuta stipendia pro realizační tým. Výše stipendií musí být odůvodněna vzhledem k charakteru projektu a zajištění realizace.
  • Pro nákladnější projekty je možné zajistit si vlastní financování od firem nebo externích institucí.
  • Změny v harmonogramu a rozpočtu projektů v průběhu jejich realizace musí být odsouhlaseny koordinátorem soutěže.

Konkrétní nápady svých projektů vkládejte do 30. 4. 2021 do tohoto formuláře.

Chcete poradit?

Pokud potřebujete individuální konzultaci, chcete se dozvědět více užitečných informací o tom, jak správně vyplnit formulář, nebo hledáte inspiraci pro svůj projekt a parťáka do týmu, neváhejte kontaktovat koordinátorku soutěže Ing. Annu Joskovou na joskovaa@rektorat.czu.cz.

 

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.